1. Гашилж хүчтэй амт орох: сүү, тараг зэрэгт амт орж муудах: сүү исэх (сүү гашлах); 
2. Сүү, жимсний шүүс зэргийг хөрөнгөөр исгэж, исгэлэн ундаа бэлтгэх: 
айраг исэх (айраг гүйцэх) -
 Гэрт хэн ч алга, гагцхүү шуусан хаяаны тэндээс иссэн айргийн шуугих чимээ сонсон тасхийсэн үнэр сэнгэнэнэ. Д.Гарамжав. Нэгэн өглөө., дарс исэх (дарсан жимсний ундаа болох), 
тараг исэх (а. Тараг бүрэлдэх: б. Тараг хүч орох); 
3. Зуурсан гурил хөөх -
 Гурил ислээ, боорцгоо хийе. Яриа.